torsdag den 6. november 2014

Amerikansk kålsalat

Vi fik for nylig denne dejlige salat da vi var på besøg hos vores gode venner - jeg kunne ikke skaffe Romanesco kålhoved, så jeg fandt på alternativer.
Salaten kan bruges til buffet eller som tilbehør til stegt kød.

Amerikansk kålsalat

6 prs

1               Romanesco kål

3               Æbler

2 dl            tranebær tørrede

2 dl            mandel splitter

1 pk           bacon

2 små        rødløg

2 dl            mayonaise f.eks Hellman

1/2 dl        mild salat eddike - ikke hvidvins eddike

                 salt/pebber

Det yderste af romanesco-kålen skæres af og evt findeles lidt mere

Æblerne skæres i mini-tern

De tørrede tranebær hakkes groft

Rødløgene skæres i mini-tern

Mayonaisen røres med eddiken og salt pebber

Bland grønsager og dressing sammen

Bacon steges sprødt og hakkes fint når det er afkølet - drysses over lige inden servering


Berit´s variationer

Finhakket grønkål - brug kun det yderste krøllede - jeg hakker det i køkkenmaskinen med knivene til det er meget finhakket - det bliver ikke vådt/sjasket

Broccoli - kun det yderste mørkegrønne i meget små buketter

Jeg brugte halv grønkål / halv broccoli til min første udgave af salaten
Brug halv mandelsplitter og halv hasselnøddeflager - jeg købte dem færdigskåret i poser - den lette løsning.

Køb færdigstegt bacon for "den hurtige løsning"

Brug almindelig mayonaise rørt med en sjat mælk

Hvis man bruger hvid balsamico eddike, så skal der kun bruges 1 tsk og smag derefter til med mere hvis ønsket