torsdag den 16. december 2010

De 9 juveler - indisk kylling

Min mands bedømmelse af retten: "Den smager gudeskønt" - God appetit.

4 prs

1 kg Kylling i portionsstykker  ( jeg køber frosne overlår + underlår )
Skindet tages af den optøede kylling
Kan evt. marineres nogen timer i youghurt og salt

3 løg i kvarter steges ( i en stor stegegyde eller kropande)  i olie til de er let brunede 
3 laurbærblade, 1/4 tsk stødt nellike, 1/4 tsk kanel, 1/4 tsk ingefær,et nip chili tilsættes

Læg kyllingestykkerne i gryden ovenpå løgene og hæld vand på til det knap dækker - og lad et koge i 45-60 min. under låg.

Mens det koger tilberedes: Saltede peanuts, mandler og blå birkes blendes kraftigt med lidt vand eller mælk

Når kyllingen er kogt tilsættes nøddeblandingen, et nip kardemomme, et nip muskatnød, en spsk gurkemeje, 1/4 tsk pebber, fløde/mælk.
Jævnes med hvid dryssejævningspulver.
Smag til med salt eller kyllingeboullion

Serveres med ris og brød. 

Jeg kan se at jeg oprindeligt har kopieret opskriften fra en af mine egne kogebøger - men lige nu kan jeg ikke få opklaret hvilken !

1 kommentar:

  1. Bogen hedder Kalkun og kylling og er Fra Netto. De er tilbage fra 1999

    SvarSlet