Jeg genudgiver her den gode gamle opskrift fra 2010 da den igen har været serveret til spiseklub med børn og voksne...med stor succes.
4 prs
1 kg Kylling i portionsstykker ( jeg køber frosne overlår + underlår )
Skindet tages af den optøede kylling
Kan evt. marineres nogen timer i youghurt og salt
3 løg i tern steges ( i en stor stegegyde eller kropande) i olie til de er let brunede
3 laurbærblade, 1/4 tsk stødt nellike, 1/4 tsk kanel, 1/4 tsk ingefær,et nip chili og 2 tsk gurkemeje tilsættes
Læg kyllingestykkerne i gryden ovenpå løgene og hæld vand på til det knap dækker - og lad et koge i 45-60 min. under låg.
Mens det koger tilberedes: Saltede peanuts, mandler og blå birkes blendes kraftigt med lidt vand eller mælk
Når kyllingen er kogt tilsættes nøddeblandingen, et nip kardemomme, et nip muskatnød, en spsk gurkemeje, 1/4 tsk pebber, fløde/mælk.
Jævnes med hvid dryssejævningspulver.
Smag til med salt eller kyllingeboullion
Serveres med ris og brød.
Kan pyntes med mandel/nøddeflager og tynde strimler at citrusfrugter
Jeg kan se at jeg oprindeligt har kopieret opskriften fra en af mine egne kogebøger - men lige nu kan jeg ikke få opklaret hvilken !
Ingen kommentarer:
Send en kommentar