lørdag den 1. februar 2020

Afrikansk Gryderet med kylling

Så har vi haft spiseklub - vi var 10 til bords og der var bagefter bud for at få opskriften på denne afrikanske sammensætning af ingredienser der er lette at få indkøbt i supermarkedet. Til det store selskab havde jeg fordoblet opskriften og brugte en stor stegegryde. Har du ikke en stegegryde så kog de fleste af kartoflerne i separat gryde som tilbehør.

Retten egner sig godt til en vegetarisk/vegansk version hvor der bruges grøntsagsbouillon og til tilbehør kan bruges vege-hapser, seitan eller en dåse Mock Duck.



4-6 pers

1500 g kylling med ben - jeg brugte underlår
3 store løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
2 tsk karry - gerne stærk
1 dåse flået/hakket tomat
1/4 tsk chili pulver
6 store kartofler
1 dåse kokosmælk
1/2 tsk stødt nellike
3 dl kyllingbouillon ( 1 terning i kogende vand)
2 store peberfrugter gul/grøn
salt
revet kokos/kokosmel


Sæt først kylling underlår til at koge for sig selv i en stor gryde med 1 løg i skiver og lidt salt ca 45 minutter, så kødet falder let af benet. Tag lårene op af kogevandet til afkøling - gem kogevandet.

Løg i ringe, presset hvidløg og karry steges i bunden af en stor gryde
Tilsæt chili, nellike, tomat, kokosmælk, kartofler i skiver og strimler af peberfrugt
Koges til peberfrugterne er meget bløde og kartoflerne godt udkogte så de jævner sovsen.

Rist kokosmel på en tør pande til det er lysebrunt - drysses på lige inden servering eller serveres separat i en skål så man selv kan dosere.

Pil kødet af de kogte kyllingelår - put det i gryden - smag evt. til med ekstra chili, en ekstra kylling bouillonterning eller kogevandet fra kyllingelårene.

Kan jævnes med Maizena rørt i koldt vand.

Serveres med groft brød til at suge al den god sovs op.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar