Denne opskrift fik jeg for
ca. 25 år siden af en kollega, hvis svigerdatter var fra Jugoslavien.
Det er ikke en "hurtig opskrift" - men den er indsatsen værd.
6 personer serveret med
salat og brød ( 8 personer hvis der
serveres flødekartofler til )
1 kg hakket oksekød
2 løg i små tern1 spsk. mel
4 spsk. paprika
Peber, salt
1 dåse flået hakket tomat
1 grøn peber i små tern
2 store håndfulde grødris + 1 dl vand
( alternativt 4 håndfulde kogte alm ris)
1 pakke eller 1 glas med vinblade i saltlage
Læg vinbladene i vand, så
saltlagen skylles lidt af.
Steg løgene klare i en dyb
pande - drys med melet - tilsæt kød, paprika, salt, pebber.
Derefter tilsættes flået
tomat og grøn peber.
Tilsæt vand og grødris (
alternativt 4 håndfulde kogte alm. ris)
Vendes på panden i ca. 7
min.
Tag et skyllet vinblad - læg
det med spidsen væk fra dig - placer en spiseskefuld kødfyld midt på det.
Rul vinbladet rundt om
fyldet ,mens du folder siderne ind, så du får en lukket rulle - ligesom det var
en mini forårsrulle.
Læg de små ruller i rækker i
et ildfast fad. ( Kan sættes i køleskab til dagen efter)
Bages i ovnen i 30-45 min
ved 200 grader.
Tilbehør :
Salat af kinakål finstrimlet
- rød peber i minitern - syrligt æble i minitern - ristede solsikkekerner eller
hakkede ristede hasselnødder
Dressing : cremefraiche
røres med salt/peber og sennep efter smag.
Dressingen bruges både som
salatdressing og til vinbladsrullerne.
Jeg serverer også flødekartofler
og noget groft brød til retten.
Vinbladsrullerne egner sig
til nedfrysning.
Her er også en rigtig dejlig opskrift på dolmere:
SvarSletVinbladsdolmere
Velbekomme ;0)