fredag den 7. december 2012

Moccaparfait - Mocca/cognac/chokolade flødeis

Denne opskrift har jeg fået af en veninde for 25 år siden - og tro mig...den er blevet lavet rigtig mange gange til gæstedessert - god fornøjelse. Den smager gudeskønt og derfor laver jeg ofte dobbelt portion. Det gør jo ikke noget at der bliver lidt tilovers til dagen efter !

Til 6 personer

3 æggehvider pasteuriserede
3 æggeblommer pasteuriserede
½ dl sukker
50 g smeltet mørk chokolade
1 spsk frysetørret kaffepulver
2 spsk cognac
3 dl piskefløde
Lidt mørk revet choko til pynt

Pisk æggeblommerne og sukker ekstra godt. Den smeltede chokolade og kaffepulveret røres ud i cognac´en.
Pisk først æggehviderne og så fløden til fast skum hver for sig. Rør først halvdelen af æggehviderne og fløden ind i blandingen choko/cognac/kaffe - vend derefter resten i forsigtigt.
Massen skal stå mindst 6 timer i fryseren.
Sættes i køleskab ca. ½ time før den skal serveres.
Strø revet choko på inden servering.

Tilbehør kan være skiver af kiwifrugt og chokoladevaffelrør

Ingen kommentarer:

Send en kommentar